Je sexy kanten herontdekken na een transitie-operatie; onze tips op een rijtje!

Yay congrats! Je hebt je (waarschijnlijk lang verlangde) transitie-operatie gehad, whoop whoop 🥳 Hopelijk voel je je nu helemaal op je plekkie met jouw genderidentiteit. Heel nice, maar wat moet je er nu precies mee aan als het aankomt op seks? Er is veel veranderd, alleen eigenlijk ook weer niet. Laat ons je even helpen comfortabel te worden en te kunnen genieten van de (nieuwe) experience. Ga ervoor zitten. 🍑

First things first

Zorg er uiteraards voor dat je je goed voelt. Met jezelf en met de eventuele partner waarmee jij je sexy kanten wil herontdekken. Ga het gesprek aan en wees transparant! Hoe vaak je het vast ook al hebt gehoord; communication is key. Daarnaast is het ook belangrijk jullie lekker de tijd nemen. Niet alles hoeft snel, geniet gewoon beiden van het moment!

Neem de tijd om jezelf opnieuw te leren kennen

Thank the lord dat ze zenuwen down there tijdens een transitie-operatie intact kunnen houden. Hierdoor heb je namelijk nog steeds je lekkere plekjes die je kan stimuleren hoe jij dat wil. Echter werkt dit wel bij elke operatie anders, dus heb vooral een goed gesprek met jouw chirurg hierover. Zij hebben hier immers ervaring mee en kunnen jou hiermee helpen.

Voor je orgasme zal je misschien wel even moeten experimenteren. De boel is nu nou eenmaal een beetje anders, dus je zal het opnieuw moeten ontdekken. Maar hoe leuk is dat juist! Je kan er zelf mee experimenteren of je nodigt iemand uit om je daarbij te helpen, als je snapt wat we bedoelen 😉. Het kan alleen wel zo zijn dat je orgasme even uitblijft, dat is heel normaal. Leer je nieuwe spots kennen, relax en heb gewoon plezier, de rest komt vanzelf.

Producten die een handje kunnen helpen

Oké, dus je hoeft het niet allemaal by yourself uit te vogelen. Je kan nu juist goed de hulp van seksspeeltjes inschakelen. En zelfs als je een leuke bedpartner hebt, bestaan er ook hartstikke leuke koppel toys, just saying 🤪.

Tegenwoordig is het al lang niet meer zo dat bepaalde seksspeeltjes specifiek voor bepaalde geslachten zijn en dat is een beeld dat wat ons betreft dan ook direct de prullenbak in mag. Iedereen kan en mag shoppen naar vibrators, anale speeltjes en BDSM-producten. Deze kunnen namelijk op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Een vibrator kan je bijvoorbeeld op meer plekjes gebruiken dan alleen de clitoris. Probeer het maar eens uit en dan zal je zien dat het heel fijn kan zijn om bepaalde plekjes te stimuleren met deze trillingen. 💥

Aftercare

Naast dat het allemaal exciting is en je waarschijnlijk heel blij bent, kan er ook een harde confrontatie bij komen kijken. Je zal er bijvoorbeeld mee geconfronteerd worden dat je als trans man nooit een zaadlozing zal kunnen hebben of dat je als trans vrouw weinig tot geen vaginaal vocht hebt waardoor je glijmiddel moet gebruiken. Deze dingen kunnen seks wat lastiger maken om van te genieten, maar vergeet niet dat je niet alleen bent. Iedereen is anders en bijvoorbeeld ook niet elke cis-gender vrouw komt even ver zonder glijmiddel. Mocht je er nou echt mee zitten, twijfel vooral niet en praat erover. In onze community of bij iemand waar jij je prettig voelt. ✨

Onthoud: je bent niet anders of minder volwaardig als man/vrouw/NB. Jij bent jij en dat ben je altijd al geweest. Je hebt gewoon een bijzonder verleden en daar is helemaal niks mis mee. Zolang jij nu maar goed in je vel zit en je nu goed voelt, daar doe wij het voor 🥰.